poniedziałek, 29 czerwca 2020

Łazanki z prawdziwkami


Wiecie jak to jest prowadzić bloga kulinarnego? To Wam powiemy. Gotujecie i gotujecie, klasyka, domowe obiady często schodzą na dalszy plan. A my jak po powrocie z wakacji, domagamy się tzw. schaboszczaka, a w  tym przypadku łazanek i ukochanych grzybów.








Składniki:



250 g makaronu typu łazanki
250 g surowego boczku
1 cebula
250 g świeżych borowików
100 ml bulionu warzywnego
1/2 główki młodej kapusty
1 pęczek natki pietruszki
sól, pieprz


Przygotowanie:


Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Pokrojony boczek przysmażamy na suchej patelni, dodajemy grzyby, posiekaną cebulę. Chwilę smażymy, lekko podlewamy bulionem.
Wrzucamy poszatkowaną kapustę, dusimy pod przykryciem przez kwadrans (aż kapusta zmięknie).
Makaron i pozostałe składniki mieszamy z posiekanym koperkiem.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz