Wiecie jak to jest prowadzić bloga kulinarnego? To Wam
powiemy. Gotujecie i gotujecie, klasyka, domowe obiady często schodzą na dalszy
plan. A my jak po powrocie z wakacji, domagamy się tzw. schaboszczaka, a w tym przypadku łazanek i ukochanych grzybów.
Składniki:
250 g makaronu typu łazanki
250 g surowego boczku
1 cebula
250 g świeżych borowików
100 ml bulionu warzywnego
1/2 główki młodej kapusty
1 pęczek natki pietruszki
sól, pieprz
Przygotowanie:
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Pokrojony boczek przysmażamy na suchej patelni, dodajemy
grzyby, posiekaną cebulę. Chwilę smażymy, lekko podlewamy bulionem.
Wrzucamy poszatkowaną kapustę, dusimy pod przykryciem przez
kwadrans (aż kapusta zmięknie).
Makaron i pozostałe składniki mieszamy z posiekanym
koperkiem.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz