W takiej słodkiej odsłonie wątróbka smakuje wybornie.
Składniki:
2
garście roszponki
200 g wątróbki kaczej
1
mała cebula
2
łyżki mąki
1
szklanka mleka
sól, pieprz
Przygotowanie:
Wątróbkę oczyściłem z błonek. Pokroiłem na mniejsze kawałki.
Włożyłem wątróbki do miski i zalałem mlekiem. Odstawiłem na godzinę. Następnie wyjąłem ją i obtoczyłem w mące.
Na patelni rozgrzałem olej, smażyłem kilka minut, mieszając ci jakiś
czas. Dodałem cebulę pokrojoną w piórka i smażyłem razem z wątróbką.
Doprawiłem do smaku solą i pieprzem na koniec.
Na półmisku rozłożyłem sałatę, na to usmażoną wątróbkę i cebulą. Rozrzuciłem świeże maliny. Wszystko polałem sosem malinowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz