poniedziałek, 18 maja 2020

Wątróbka kacza z sosem malinowym

W takiej słodkiej odsłonie wątróbka smakuje wybornie.





Składniki:

  
2 garście roszponki 
200 g wątróbki kaczej 
1 mała cebula 
2 łyżki mąki 
1 szklanka mleka
sól, pieprz


Przygotowanie:

Wątróbkę oczyściłem z błonek. Pokroiłem na mniejsze kawałki.
Włożyłem wątróbki do miski i zalałem mlekiem. Odstawiłem na godzinę. Następnie wyjąłem ją i obtoczyłem w mące.
Na patelni rozgrzałem olej, smażyłem kilka minut, mieszając ci jakiś czas. Dodałem cebulę pokrojoną w piórka i smażyłem razem z wątróbką. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem na koniec.
Na półmisku rozłożyłem sałatę, na to usmażoną wątróbkę i cebulą. Rozrzuciłem świeże maliny. Wszystko polałem sosem malinowym.


  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz