Ten sos wykorzystaliśmy jako dodatek do kaczej wątróbki.
Doskonale sprawdzi się też do dań z drobiu.
Składniki:
140 g świeżych malin
2
łyżki gęstego miodu
3
łyżki octu jabłkowego
2
łyżeczki octu balsamicznego
80 g masła
sól
pieprz
Przygotowanie:
Do rondla dodałem miód, ocet jabłkowy i ocet
balsamiczny. Podgrzewałem tak długo, aż miód się rozpuścił. Następnie
dodałem maliny, gotowałem mieszając, aż maliny się rozgotowały.. Dodałem
masło, szczyptę soli i niewielką ilość pieprzu. Smażyłem, aż masło się
rozpuściło i połączyło z pozostałymi składnikami sosu. Wymieszałem i
zdjąłem z ognia. Sos przelałem przez sitko, żeby otrzymać czysty sos bez
ziarenek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz