środa, 20 maja 2020

Pieczeń z drobiowego mięsa mielonego i wątróbki kaczej

Tak można zagospodarować nadmiar farszu do nadziewanej kaczki. 






Składniki:


  
200 g wątróbki kaczej 
200 g mielonego mięsa drobiowego 
jajko 
bułka 
sól 
pieprz 
natka pietruszki 
majeranek 1 czubata łyżka 



Przygotowanie:



Wątróbkę pokroiłem w kostkę, wymieszałem z mięsem mielonym dodałem jajko, namoczoną odciśniętą bułkę, posiekaną natkę pietruszki( ilość zależy od upodobań ), majeranek. Doprawiłem solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wyrobiłem. Tak przygotowanym farszem napełniłem aluminiową, jednorazową formę. Piekłem w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni ok. godziny.

  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz