środa, 4 marca 2020

Roladki mielone w szynce


Bardzo lubimy takie eksperymenty w kuchni. W zasadzie to wykorzystywanie tego, co mamy pod ręką. Nic tak nie pobudza wyobraźni jak kilka składników na blacie. Spróbujcie naszej propozycji, która nam przypadła do gustu.








Składniki:


500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
200 g plastrów szynki serrano
3 łyżki oleju peperoncino
1 łyżka suszonego oregano
150 g plastrów żółtego sera królewskiego
listki świeżej bazylii


Przygotowanie:



Mięso mieszamy z olejem i oregano.

Plastry szynki układamy na folii aluminiowej, na niej rozsmarowujemy mięso, układamy ser, dodajemy listki bazylii. Zawijamy w roladki i folię.

Pieczemy 35 minut w 180°C.
 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz