Od otworzenia drzwi lodówki, do gotowego dania minęło 30
minut.
Właśnie tak powstała przepyszna tarta serowa z dodatkiem
szynki i pomidorków koktajlowych.
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
3 łyżki sosu z czosnkiem niedźwiedzim
4 plasterki szynki konserwowej
10 pomidorków koktajlowych
1 por biała część
100 g sera gouda z ziołami i pomidorami
125 g małych kulek mozzarelli
1 łyżeczka suszonej bazylii
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzewamy do 200°C.
Ciasto wykładamy w blaszce, nakłuwamy, chwilę podpiekamy.
W tym czasie ścieramy ser, kroimy szynę (paski) i pomidorki
(połówki), por (piórka).
Ciasto smarujemy sosem, posypujemy startym serem oraz
porem), układamy szynkę, dodajemy kulki mozzarelli i pomidorki.
Oprószamy suszoną bazylią.
Wstawiamy do piekarnika na 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz