czwartek, 5 marca 2020

Ekspresowa tarta serowa z szynką


Od otworzenia drzwi lodówki, do gotowego dania minęło 30 minut.
Właśnie tak powstała przepyszna tarta serowa z dodatkiem szynki i pomidorków koktajlowych. 







Składniki:



1 opakowanie ciasta francuskiego
3 łyżki sosu z czosnkiem niedźwiedzim
4 plasterki szynki konserwowej
10 pomidorków koktajlowych
1 por biała część
100 g sera gouda z ziołami i pomidorami
125 g małych kulek mozzarelli
1 łyżeczka suszonej bazylii


Przygotowanie:



Piekarnik rozgrzewamy do 200°C.
Ciasto wykładamy w blaszce, nakłuwamy, chwilę podpiekamy.
W tym czasie ścieramy ser, kroimy szynę (paski) i pomidorki (połówki), por (piórka).
Ciasto smarujemy sosem, posypujemy startym serem oraz porem), układamy szynkę, dodajemy kulki mozzarelli i pomidorki.
Oprószamy suszoną bazylią.
Wstawiamy do piekarnika na 20 minut.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz