sobota, 21 marca 2020

Makaron po tajsku z polędwiczką wieprzową


Danie idealne dla tych, którzy kochają aromatyczne dania na szybko.








Składniki:


125 g makaronu chow mein
300 g polędwicy wieprzowej
1 marchew
2 łodygi selera naciowego
1 szalotka
3 ząbki czosnku
1 szpiczasta pomarańczowa papryka
1 szpiczasta czerwona papryka
1 kawałek imbiru
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka syropu z agawy
1 mała puszka pędów bambusa
3 łyżki kiełków fasoli mung



Przygotowanie:



Makaron przygotowujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu.

Marchew i seler kroimy w słupki.
Pieczarki kroimy na kawałki.
Szalotkę kroimy w piórka.
Czosnek i imbir siekamy.
Papryki kroimy.
Polędwiczkę kroimy w kostkę.

Na rozgrzany olej wrzucamy mięso, lekko podsmażamy, dodajemy pozostałe składniki, szybko smażymy w wysokiej temperaturze.
Do całości dodajemy makaron.
Mieszamy.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz