Składniki:
1 kalafior
1 pęczek włoszczyzny
1 pieczony stek wieprzowy
1/2 szklanki śmietany 18 %
1 łyżka mąki
100 g makaronu trybiki
1 pęczek natki pietruszki
1 pęczek koperku
sól, pieprz
Przygotowanie:
Włoszczyznę umyłem, oczyściłem, pokroiłem.
Nastawiłem wodę. Kalafior umyłem, rozebrałem na niewielkie różyczki,
łodyżki drobno pokroiłem. Gdy woda zawrzała włożyłem pokrojoną
włoszczyznę, pieczony stek wieprzowy z kością, dodałem przyprawy.
Gotowałem, aż warzywa zrobiły się miękkie, dodałem kalafior, gotowałem
ok. 15 minut. Następnie wsypałem makaron. Gotowałem jeszcze ok. 8 minut.
Zagęściłem zupę mąką wymieszaną ze śmietaną, zagotowałem. Już na talerzach wsypałem zieleninę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz