W zasadzie powstać miała ryba po grecku, jednak widzieliśmy
wielki potencjał w udkach kurczaka.
Składniki:
500 g filetów z udek kurczaka
4 łyżki sosu słodko-ostrego
5 łyżek mąki
3 jajka
6 łyżek bułki tartej
4 marchewki
2 pietruszki
1 seler
150 ml bulionu warzywnego
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz
Przygotowanie:
Filety z udka kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Mieszamy
z sosem, odstawiamy na godzinę.
Następnie obtaczamy w mące, rozkłóconych jajkach i bułce
tartej. Smażymy na rumiano.
Warzywa ścieramy na dużych oczkach, dusimy z niewielką
ilością bulionu, dodajemy koncentrat. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
W naczyniu żaroodpornym układamy mięso, przykrywamy
warzywami i zapiekamy pod przykryciem przez 25 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz