środa, 29 stycznia 2020

Sernik na zimno (gotowany)


Lubimy wszelakie ciasta, najbardziej te z owocami. Ciasta i słodkości nie są naszą domeną, jednak czasami coś wyjdzie ;)









Składniki:


1 kg sera z wiaderka
1 szklanka mleka 3.2 %
4 płaskie łyżeczki agaru
1 garść rodzynek
2 łyżki ksylitolu
3 połówki brzoskwiń w syropie amaretto
1 opakowanie okrągłych biszkoptów
200 g malin
200 g borówki amerykańskiej
2 opakowania galaretki cytrynowej



Przygotowanie:




W garnku z dodatkiem mleka, podgrzewamy ser oraz rodzynki.

Zagotowujemy, zmniejszamy płomień dodając pokrojone w kostkę brzoskwinie, ksyliotol i agar. Dokładnie mieszamy.

W blaszce układamy biszkopty, wylewamy schłodzoną masę serową, równamy. Chłodzimy.

Na wierzch układamy owoce.

Zalewamy galaretkami uprzednio schłodzonymi.

Całość studzimy.




1 komentarz: