sobota, 14 grudnia 2019

Szybka surówka z kapusty pekińskiej


Jedna z najbardziej popularnych surówek, teraz w nieco słodszej wersji. Nasze kociaki nie ruszają, uff! Jednak dodatki mięsne są dostępne w każdym zakamarku.








Składniki:

1 mała kapusta pekińska (u nas fioletowa)
1 marynowana czerwona papryka
10 marynowanych małych prawdziwków
1 mała puszka kukurydzy
2 łyżki syropu klonowego
1 łyżka majonezu ( u nas Pudliszki )
1 łyżka śmietany 18%
2 szalotki
sól, pieprz


Przygotowanie:



Kapustę szatkujemy.
Paprykę kroimy tak, jak lubimy. Podobnie grzyby.
Kukurydzę osączamy z zalewy.
Szalotki kroimy w piórka.
Syrop klonowy łączymy z majonezem, śmietaną.
Wszystkie składniki łączymy, doprawiając solą i pieprzem.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz