Jedna z najbardziej popularnych surówek, teraz w nieco
słodszej wersji. Nasze kociaki nie ruszają, uff! Jednak dodatki mięsne są
dostępne w każdym zakamarku.
Składniki:
1 mała kapusta pekińska (u nas fioletowa)
1 marynowana czerwona papryka
10 marynowanych małych prawdziwków
1 mała puszka kukurydzy
2 łyżki syropu klonowego
1 łyżka majonezu ( u nas Pudliszki )
1 łyżka śmietany 18%
2 szalotki
sól, pieprz
Przygotowanie:
Kapustę szatkujemy.
Paprykę kroimy tak, jak lubimy. Podobnie grzyby.
Kukurydzę osączamy z zalewy.
Szalotki kroimy w piórka.
Syrop klonowy łączymy z majonezem, śmietaną.
Wszystkie składniki łączymy, doprawiając solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz