niedziela, 3 listopada 2019

Ziemniaki potatki pieczone w ziołach

Te malutkie ziemniaczki są pyszne i fajne w obróbce. 









Składniki:

1/2 kg ziemniaków potatki
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka rozmarynu
1/2 mielonej czerwonej papryki
1/2 mielonej ostrej papryki
sól, pieprz


Przygotowanie:

 Ziemniaki dokładnie umyłem. . Ugotowałem w posolonej wodzie Do momentu aż woda zawrzała , odcedziłem.
Naczynie żaroodporne wysmarowałem oliwą z oliwek , ułożyłem w nim ziemniaki , skropiłem oliwą , doprawiłem solą morską , świeżo zmielonym czarnym pieprzem , tymiankiem , rozmarynem i paprykami. Dokładnie obtoczyłem ziemniaki w przyprawach za pomocą łyżki. Piekłem w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 45 minut.


  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz