Te malutkie ziemniaczki są pyszne i fajne w obróbce.
Składniki:
1/2 kg ziemniaków potatki
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka rozmarynu
1/2 mielonej czerwonej papryki
1/2 mielonej ostrej papryki
sól, pieprz
Przygotowanie:
Ziemniaki dokładnie umyłem. . Ugotowałem w posolonej wodzie Do momentu aż woda zawrzała , odcedziłem.
Naczynie żaroodporne wysmarowałem oliwą z oliwek , ułożyłem w nim
ziemniaki , skropiłem oliwą , doprawiłem solą morską , świeżo zmielonym
czarnym pieprzem , tymiankiem , rozmarynem i paprykami. Dokładnie
obtoczyłem ziemniaki w przyprawach za pomocą łyżki. Piekłem w piekarniku
nagrzanym do 200 stopni przez około 45 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz