Troszkę obiad nam się pogmatwał. Miały być indycze roladki,
jednak z „takiego” mięsa indyka nie dało się nica zrobić. Wyszły z filetów
kurczaka. Soczyste, delikatne, boskie. A! Panierka na „lesera”, bo za dużo
naczyń do mycia byłoby, wyszła pyszna.
Składniki:
4 filety z kurczaka po 200 g
4 łyżki pasty z karczochów
250 g brązowych pieczarek
1 cebula
4 łyżki startego parmezanu
2 łyżki oliwy z oliwek
bułka tarta
2 łyżki majonezu
sól, pieprz
Przygotowanie:
Filety oczyszczamy, cienko rozbijamy.
Cebulę siekamy, szklimy oliwie z oliwek, dodajemy starte na
dużych oczkach pieczarki, dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Następnie
odparowujemy z nadmiaru płynu. Studzimy i mieszamy ze startym parmezanem. Do
smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Rozbite filety smarujemy pastą z karczochów, następnie
rozsmarowujemy farsz, zawijamy.
Oprószamy solą i pieprzem. Cienko smarujemy majonezem,
obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
ja poproszę taką pyszną roladkę
OdpowiedzUsuń