Co tu pisać? Nic, trzeba po prostu zrobić i już!
Składniki:
1 kg świeżej białej fasoli
600 g białej kiełbasy surowej
1 puszka krojonych pomidorów wraz z zalewą
1 szklanka soku pomidorowego
4 ząbki czosnku
1 łyżka majeranku
1 łyżeczka czosnku suszonego
1 łyżeczka suszonego oregano
1 łyżka smalcu
1 łyżka mąki
sól, pieprz
Przygotowanie:
Kiełbasę gotujemy, wykładamy studzimy i kroimy w plasterki.
W wodzie z gotowania kiełbasy gotujemy fasolkę (do
miękkości), w razie potrzeby uzupełniamy płyn.
Dodajemy pomidory w puszce, sok pomidorowy, przyprawy, czosnek,
gotujemy 20 min.
Na rozgrzanym smalcu smażymy mąkę, wlewamy wywar z fasoli,
dokładnie łączymy i dodajemy do całości. Zagotowujemy, do smaku doprawiamy
solą, pieprzem i majerankiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz