Składniki:
- 400 g białej kiełbasy
- 200 g wędzonego boczku
- 200 g wędzonej kiełbasy
- 200 g wędzonych żeberek
- 2 marchewki
- seler
- por
- pietruszka
- 1/2 l zakwasu na żur
- 1 łyżka smalcu
- 1 łyżka oleju
- 3 ziarna ziela angielskiego
- liść laurowy
- majeranek
- sól
- pieprz
- śmietana
Przygotowanie:
Boczek i wędzoną kiełbasę pokroiłem w paski, zrumieniłem na łyżce smalcu.
Seler i marchew obrałem, pokroiłem, zalałem 1 l wody, dodałem białą kiełbasę, pokrojone wędzone żeberka, liść laurowy oraz ziele angielskie. Gotowałem razem 30 minut. Wyjąłem białą kiełbasę, pokroiłem w plasterki.
Posiekany por podsmażyłem na oleju, dodałem do zupy razem z boczkiem, wędzoną kiełbasą oraz plasterkami białej kiełbasy. Gotowałem chwilę, dodałem zakwas, doprawiłem majerankiem, solą i pieprzem. Przed podaniem zabieliłem śmietaną.
Seler i marchew obrałem, pokroiłem, zalałem 1 l wody, dodałem białą kiełbasę, pokrojone wędzone żeberka, liść laurowy oraz ziele angielskie. Gotowałem razem 30 minut. Wyjąłem białą kiełbasę, pokroiłem w plasterki.
Posiekany por podsmażyłem na oleju, dodałem do zupy razem z boczkiem, wędzoną kiełbasą oraz plasterkami białej kiełbasy. Gotowałem chwilę, dodałem zakwas, doprawiłem majerankiem, solą i pieprzem. Przed podaniem zabieliłem śmietaną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz