Od razu mówimy. Na weselu nie byliśmy i ryżu nie zbieraliśmy
:P Po prostu jak zwykle sypnęło się z paczki. Jabłka pod ręką akurat były. W
zasadzie to można nazwać to takim fajnym ciastem, bo idealnie kroi się na
zimno, do tego sos śmietanowo-waniliowy i odjazd :P
A więc tak:
Składniki:
200 g ryżu
2 duże jabłka
4 łyżki śmietany 18%
1 jajko
1 łyżka ksylitolu (można dodać więcej lub pominąć)
1 łyżka mielonego cynamonu
Przygotowanie:
Ugotowany al’ dente ryż mieszamy ze startymi na dużych
oczkach jabłkami, śmietaną, jajkiem, cynamonem (ile lubcie) i ksylitolem (do
smaku).
Przekładamy do jednorazowej keksówki i pieczemy 35 min w
temperaturze 180°C .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz