Brokułowy krem ze świetnym krokietem z tuńczykiem. Troszkę poszliśmy na łatwiznę i zaopatrzyliśmy się w Spiżarni. Krokiety od Stary Folwark Pietrzyków.
Składniki:
700 g brokułów
1 litr zimnej wody
1/2 łyżeczki wędzonej soli
2 ząbki czosnku
2 łyżki śmietany
1 łyżka mąki kukurydzianej
4 krokiety z tuńczykiem
sól, pieprz
Przygotowanie:
Brokuły chlastamy nożem, Zalewamy zimna wodą, dodajemy sól
wędzoną, gotujemy na dużym ogniu przez kwadrans. Studzimy. Całość blendujemy,
przecieramy przez sito, gotujemy na średnim ogniu dodając mąkę wymieszaną ze
śmietaną i przeciśnięty przez praskę czosnek. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Krokiety smażymy na rumiano.
Podajemy razem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz