Na wielu stołach w niedzielę gości rosół. Głównie drobiowy. Zazwyczaj
wtedy zostaje wiele mięsa do wykorzystania. Co z nim zrobić? Pomysłów jest
wiele. Potrawka z kurczaka, kotlety mielone. Tym razem proponujemy Wam danie na
szybko.
Składniki
- 1 kg udek z kurczaka (ugotowanych)
- 50 ml oleju rzepakowego
- 1 łyżka przyprawy do kurczaka
Przygotowanie
Mięso z kurczaka porcjujemy. U nas do gotowania rosołu
drobiowego wykorzystaliśmy udka z kurczaka. Z nich usunęliśmy skórę,
obtoczyliśmy w oleju z dodatkiem przyprawy i przełożyliśmy do pojemnika,
szczelnie zamkniętego, by mięso nie wysuszyło się.
Na drugi dzień na rozgrzanym oleju usmażyliśmy je na złoto,
osączając z oleju na papierowym ręczniku.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
-
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz