czwartek, 10 stycznia 2019

Sałatka z krewetkami


Idealna kolacja we dwoje. Ideał! Walentynki? Urzekniecie drugą połówkę. Dalej! Zapisujcie i testujcie. Czekamy na Wasze opinie. Nas po prostu zniewoliła.














Składniki

  • 1 szalotka
  • 1 garść czarnych oliwek
  • 150 g pomidorków
  • 500 g krewetek w pancerzu
  • 2 łyżki kaparów
  • 160 g miksu sałat
  • 1 jajko
  • 1 mango
  • Sos:
  • 50 ml oleju z pestek winogrona
  • 1 łyżka musztardy angielskiej
  • 1 łyżka miodu lipowego
  • 1 łyżeczka przyprawy do sałatek od Prymat
  • 3 wiórki soli wędzonej

    Przygotowanie


    1. Szalotkę kroimy w piórka.
      Oliwki kroimy w krążki.
      Pomidorki kroimy wg naszych upodobań. U nas w połówki i ćwiartki.
      Jajko gotujemy na twardo, kroimy w kostkę.
      Mango kroimy w kostkę.
      Kapary odcedzamy.
      Krewetki smażymy w pancerzu na rozgrzanym oleju, obieramy, oczyszczamy i kroimy na kawałki.
      Sos:
      Olej, musztardę, miód, przyprawę, sól wędzoną, mieszamy do połączenia składników.

      Wszystkie składniki łączymy ze sobą, schładzamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz