poniedziałek, 14 stycznia 2019

Kotlety mielone z gęsi

Kuchnia kresowa














Składniki

  • 250 g mielonego mięsa z gęsi
  • 50 g płatków migdałów
  • 10 g bułki tartej
  • 1 jajko
  • pęczek natki pietruszki
  • słodka papryka
  • gałka muszkatołowa
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

    Przygotowanie






    1. Płatki migdałów rozgniotłem, natkę pietruszki umyłem, osuszyłem, posiekałem.
      Mięso z gęsi zmieliłem, wymieszałem z połową bułki tartej, migdałami, natką pietruszki, jajkiem i przyprawami. Uformowałem kotlety, obtoczyłem w reszcie bułki tartej, smażyłem na rozgrzanym oleju do zrumienienia.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza