R'n'G Kitchen
Strony
Home
Współpraca
O mnie
poniedziałek, 14 stycznia 2019
Kotlety mielone z gęsi
Kuchnia kresowa
Składniki
250 g mielonego mięsa z gęsi
50 g płatków migdałów
10 g bułki tartej
1 jajko
pęczek natki pietruszki
słodka papryka
gałka muszkatołowa
olej do smażenia
sól
pieprz
Przygotowanie
Płatki migdałów rozgniotłem, natkę pietruszki umyłem, osuszyłem, posiekałem.
Mięso z gęsi zmieliłem, wymieszałem z połową bułki tartej, migdałami, natką pietruszki, jajkiem i przyprawami. Uformowałem kotlety, obtoczyłem w reszcie bułki tartej, smażyłem na rozgrzanym oleju do zrumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Nowszy post
Starszy post
Strona główna
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz