wtorek, 29 stycznia 2019

Kapuśniak rybny z warzywami


Z czym kojarzy wam się piątkowy obiad? Nam często z rybą, a jak ryba to surówka z kiszonej kapusty. A jakby połączyć te smaki?














Składniki


  • 300 g fileta z czarnego dorsza
  • 1 szklanka kiszonej kapusty
  • 2 marchewki
  • 4 ziemniaki
  • 1 kawałek selera korzeniowego
  • 1 pietruszka
  • 200 g brukselki
  • 1/4 kalafiora
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • 2 łyżki smalcu wieprzowego
  • 1 płaska łyżka mąki
  • mielony kminek do smaku
  • sól, pieprz

    Przygotowanie


    1. Plastry mięsa smażymy. Do oleju dodajemy cukier palmowy. Później grzyby z posiekaną cebulą i rozgniecionym czosnkiem.
      Następnie zalewamy gorącym bulionem i dusimy godzinę na wolnym ogniu.
      Po tym czasie dodajemy ziemniaki, dusimy 30 min razem z przyprawami.
      Mąkę mieszamy z zimną wodą, dodajemy do potrawy, mieszamy i zagotowujemy.
      Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz