niedziela, 27 stycznia 2019

Duszona łopatka z prawdziwkami

Czystka! Uff! Kochamy takie akcje!











Składniki

  • 2 kotlety z łopatki wieprzowej
  • 1 łyżka cukru palmowego
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 litr bulionu wołowego
  • 300 g mrożonych prawdziwków
  • 2 liście laurowe
  • 4 sztuki ziela angielskiego
  • 1 łyżka lubczyku
  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 100 ml zimnej wody
  • sól, pieprz

    Przygotowanie


    1. Plastry mięsa smażymy. Do oleju dodajemy cukier palmowy. Później grzyby z posiekaną cebulą i rozgniecionym czosnkiem.
      Następnie zalewamy gorącym bulionem i dusimy godzinę na wolnym ogniu.
      Po tym czasie dodajemy ziemniaki, dusimy 30 min razem z przyprawami.
      Mąkę mieszamy z zimną wodą, dodajemy do potrawy, mieszamy i zagotowujemy.
      Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

1 komentarz:

  1. We are very happy that we have read that <3 We did not expect such a reaction. Thank you very much.

    OdpowiedzUsuń