Czasami próbujemy na własne ryzyko. Czasami wpada to do
kosza, jednak częściej do naszego menu. Mięso z kurczaka jest dosyć wdzięcznym
tematem i wspaniale łączy się z ulubionymi dodatkami. Pigwa to jesienny owoc,
który można zastosować w kuchni wytrawnej.
Składniki
- 2 udka z kurczaka
- 4 łyżki pigwy w syropie
- 1 łyżka czerwonej słodkiej papryki
- 50 ml sosu sojowego cytrusowego
- 25 g ostrej przyprawy do kurczaka
- 1 szklanka maślanki
- 1 łyżeczka marynowanego zielonego pieprzu
- 3 ząbki czosnku
- 500 g ziemniaków
- 1 marchew
- 1 pietruszka
- 1 mały seler
- 4 łyżki sezamu
- sól, pieprz
Przygotowanie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz