Świetne eko składniki od Spiżarni kolejny dzień przetwarzamy.
Niedziela, przepyszny rosół. Poniedziałek, jak w poniedziałek, idealna
pomidorowa z ryżem. Środa pierogi z farszem <3 O tak <3
Składniki
500 g mięsa z rosołu
warzywa z rosołu
natka pietruszki
sól, pieprz
Ciasto:
300 g mąki
250 ml wrzątku
1 łyżka masła
Przygotowanie
Mięso i warzywa z rosołu mielimy na dużych oczkach. Dodajemy
posiekaną natkę. Całość wyrabiamy. Jeśli uznamy, że masa jest za sucha i kruszy
się, to regulujcie ją wrzątkiem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
We wrzątku roztapiamy masło, wlewamy do mąki i przy pomocy
noża mieszamy. Kiedy lekko ostygnie, dłonią wyrabiamy ciasto na jednolitą masę.
Ciasto cienko rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wycinamy
koła. Na środek każdego umieszczamy farsz, zlepiamy ciasto.
Wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 3 min od momentu wypłynięcia na
powierzchnię wody.
Podajemy z ulubioną omastą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz