Idealny rosół z eko mięsa drobiowego, wołowiny i warzyw od naszej Spiżarni, do tego mieszany
z orkiszem makaron. Bovsko <3
Składniki
2 udka z kaczki
500 g udźca wołowego
300 g marchewki
1 pietruszka
1 kawałek selera
400 g cebuli
1 ząbek czosnku
1 grzyba suszonego (kapelusz)
1 łyżeczka wędzonej soli
makaron
sól, pieprz
Przygotowanie
Mięso i obrane jarzyny wrzucamy do garnka, razem z obraną
cebulą. Dodajemy łyżeczkę soli wędzonej, ząbek czosnku i kapelusz suszonego
grzyba. Zalewamy zimną wodą, ponad poziom mięsa i warzyw. Zagotowujemy, ściągamy szumowiny, zmniejszamy płomień na minimum.
Gotujemy bez przykrycia 2-3 godziny, co jakiś czas dolewając zimnej wody.
Następnie mięso i warzywa wyjmujemy, przekładamy do szczelnego pojemnika
(pokażemy Wam, jakie cuda można wyprawiać z rosołu). Część marchewek kroimy w
talarki, ponownie dodajemy do zupy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z ugotowanym makaronem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz