środa, 12 grudnia 2018

Rosół z kaczki i wołowiny


Idealny rosół z eko mięsa drobiowego, wołowiny  i warzyw od naszej Spiżarni, do tego mieszany z orkiszem makaron. Bovsko <3












Składniki



2 udka z kaczki
500 g udźca wołowego
300 g marchewki 
1 pietruszka
1 kawałek selera
400 g cebuli
1 ząbek czosnku
1 grzyba suszonego (kapelusz)
1 łyżeczka wędzonej soli
makaron
sól, pieprz

Przygotowanie



Mięso i obrane jarzyny wrzucamy do garnka, razem z obraną cebulą. Dodajemy łyżeczkę soli wędzonej, ząbek czosnku i kapelusz suszonego grzyba. Zalewamy zimną wodą, ponad poziom mięsa i warzyw. Zagotowujemy, ściągamy szumowiny, zmniejszamy płomień na minimum. Gotujemy bez przykrycia 2-3 godziny, co jakiś czas dolewając zimnej wody. Następnie mięso i warzywa wyjmujemy, przekładamy do szczelnego pojemnika (pokażemy Wam, jakie cuda można wyprawiać z rosołu). Część marchewek kroimy w talarki, ponownie dodajemy do zupy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanym makaronem.

 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz