natka
pietruszki do dekoracji
Przygotowanie
Mięso umyłem ,
osuszyłem , pokroiłem w kostkę. Przygotowałem marynatę : posiekałem
cebulę , wymieszałem z winem , ostem, koniakiem, czerwonym pieprzem,
listkami laurowymi i goździkami. Marynatą zalałem mięso , przykryłem i
wstawiłem na noc do lodówki. Wyjąłem mięso , osączyłem , marynatę
pozostawiłem.
Obrałem marchewki i pokroiłem w kostkę. Grzyby po namoczeniu pokroiłem w paski.
Rozgrzałem olej, usmażyłem mięso ( 10 minut). Oprószyłem mąką, dodałem
koncentrat i grzyby. Wlałem marynatę i półtorej szklanki wody. Dusiłem
45 minut pod przykryciem. Po 15 minutach dodałem marchewkę. Po
zakończeniu gotowania wymieszałem ze śmietaną, przyprawiłem solą i
pieprzem. Przed podaniem udekorowałem natką pietruszki.
Podałem z kaszą gryczaną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz