Prosty, rewelacyjny przepis na ziemniaki w tajskim wydaniu.
Składniki
- 5 ziemniaków średniej wielkości
- 4 szalotki
- 3 ząbki czosnku
- 4 łyżki oleju z orzechów ziemnych
- 4 łyżki sezamu
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki cukru palmowego
- 1 łyżka sosu ostrygowego
- 100 ml soku ananasowego
Przygotowanie
Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki.
W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy ziemniaki i sezam.
Szalotki kroimy wzdłuż, czosnek siekamy, wraz z cukrem,
sosem sojowym dodajemy do ziemniaków, smażymy 10 min na dużym ogniu.
Następnie dolewamy sos ostrygowy, sok i redukujemy do
ulubionej konsystencji. (około 10 min)
-
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz