poniedziałek, 26 listopada 2018

Sałatka jarzynowa z tuńczykiem


Postanowiliśmy lekko podrasować tradycję. Wyszło bardzo smacznie i co ważniejsze, szybko.











Składniki

  • 4 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 mały seler korzeniowy
  • 2 jajka
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (80 g)
  • 1 puszka ciecierzycy
  • 1 puszka (mała) fasoli czerwonej
  • 1 czerwona cebula
  • 1 strąk marynowanej pieczonej papryki
  • 3 ogórki konserwowe
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • sól, pieprz

    Przygotowanie


    1. Ziemniaki, marchew, pietruszkę seler obieramy, gotujemy do miękkości. Kroimy w kostkę.
      Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę.
      Ciecierzycę i fasolę osączamy z zalewy.
      Cebulę siekamy.
      Korniszony i paprykę kroimy w kostkę.
      Wszystkie składniki przekładamy do większej miski razem z tuńczykiem (z zalewą),  majonezem i musztardą.
      Mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem.
      Przekładamy do lodówki.


Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza