środa, 28 listopada 2018

Drobiowe kotlety teriyaki


Sprawa jest prostsza niż sądzicie. Kilka chwil i gotowe. Mięso można zamarynować dzień wcześniej.










Składniki

  • 500 g filetów z kurczaka
  • 150 ml sosu teriyaki
  • 1 szklanka mąki kukurydzianej
  • 2 jajka
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 5 łyżek czarnego sezamu
  • sól, pieprz

    Przygotowanie


    1. Mięso oczyszczamy, kroimy na 1 cm plastry (ew. możemy użyć polędwiczek drobiowych), nakłuwamy, przekładamy do naczynia i zalewamy sosem teriyaki. Odstawiamy, najlepiej na całą noc.
      Następnie obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku (doprawionym solą i pieprzem) oraz bułce tartej wymieszanej z sezamem.
      Smażymy po kilka minut z każdej strony na rozgrzanym oleju.


Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza