Sprawa jest prostsza niż sądzicie. Kilka chwil i gotowe.
Mięso można zamarynować dzień wcześniej.
Składniki
- 500 g filetów z kurczaka
- 150 ml sosu teriyaki
- 1 szklanka mąki kukurydzianej
- 2 jajka
- 1 szklanka bułki tartej
- 5 łyżek czarnego sezamu
- sól, pieprz
Przygotowanie
Mięso oczyszczamy, kroimy na 1 cm plastry (ew. możemy użyć
polędwiczek drobiowych), nakłuwamy, przekładamy do naczynia i zalewamy sosem
teriyaki. Odstawiamy, najlepiej na całą noc.
Następnie obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku (doprawionym
solą i pieprzem) oraz bułce tartej wymieszanej z sezamem.
Smażymy po kilka minut z każdej strony na rozgrzanym oleju.
-
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz