Po prostu boska. Nic dodać, nic ująć. Pieczona papryka jest
rewelacyjna sama w sobie.
Składniki
- 1 kg czerwonej papryki
- 1 łyżeczka mielonej papryki
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
- 250 ml bulionu warzywnego
- 50 ml oliwy z oliwek
- sól, pieprz
Przygotowanie
Papryki myjemy. Przekładamy do rękawa do pieczenia.
Piekarnik rozgrzewamy do 200°C
i pieczemy około 40 min. Następnie studzimy, obieramy (sok z pieczenia
zostawiamy), usuwamy gniazda nasienne.
Sok z pieczenia, obrane papryki, paprykę słodką, mąkę
miksujemy ze szklanką bulionu warzywnego i oliwą.
Następnie przelewamy do garnka, dolewamy wodę (do pojemności
1,2 litra),
zagotowujemy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Podajemy z ulubionymi dodatkami. U nas pierożki z ricottą i
suszonymi pomidorami.
-
Mniam. Pięknie wygląda. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2018! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;)
UsuńTa zupa krem wydaje się być łatwa w przygotowaniu i w dodatku wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńPolecamy <3 W smaku jest rewelacyjna <3
Usuń