czwartek, 23 sierpnia 2018

Pieczonki


Zawsze będą kojarzyły nam się z Kasią [*] <3 Buraka nie użyliśmy, bo...nie uwierzycie...nie było :/












Składniki


  • 2 kg ziemniaków
  • 2 sztuki cebuli
  • 500 g kiełbasy śląskiej
  • maślanka
  • sól, pieprz

    Przygotowanie


    1. Ziemniaki obieramy, kroimy w grube plastry. Oprószamy solą i pieprzem.
      Cebule kroimy w piórka.
      Połowę ziemniaków wykładamy w garnku, na to kładziemy cebulę.
      Kiełbasę kroimy w talarki, kładziemy na cebulę.
      Na ziemniaki kładziemy pozostałą część ziemniaków.
      Całość podlewamy szklanką wody i dusimy pod przykryciem przez 35-40 min. Od czasu do czasu mieszamy.
      Podajemy z maślanką.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz