Lubicie mięsiwo na słodko? My bardzo, choć jeszcze parę lat
temu nawet nie pomyślelibyśmy o takim połączeniu.
Składniki
- 1,5 kg żeberek wieprzowych
- 500 g brzoskwiń
- 1 cebula
- 50 ml sosu sojowego
- 50 ml oleju rzepakowego
- 3 łyżki miodu
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
Przygotowanie
Żeberka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, oprószamy
solą i pieprzem.
Brzoskwinie obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Miksujemy
razem z olejem, posiekaną cebulą, czosnkiem, sosem i miodem. Żeberka mieszamy z
powstałym sosem. Całość przekładamy do brytfanny i pieczemy pod przykryciem około
godziny w 180°C.
-
fajny przepis! ale mi smaku na żeberka zrobiłeś
OdpowiedzUsuńDziękujemy :*
Usuń