Składniki
50 g masła1 cebula
750 g kalafiora
1,4 l bulionu drobiowego
150 g sera masdamer
groszek ptysiowy
natka pietruszki
pieprz czarny mielony
Przygotowanie
Posiekaną cebulę szklimy na maśle, dodajemy mąkę i smażymy
jeszcze 1 min.
Do cebuli wlewamy, powoli i cały czas mieszając, gorący
bulion.
Do bulionu wrzucamy różyczki kalafiora i gotujemy je przez
20 min. Lekko studzimy i miksujemy całość na gładko.
Zupę ponownie wstawiamy na płomień, dodajemy starty ser i
gotujemy do momentu rozpuszczenia.
Zupę doprawiamy do smaku pieprzem.
Podajemy z groszkiem ptysiowym i posiekaną natką.
Bardzo apetyczna zupka. :-) Pozdrawiam :-)
OdpowiedzUsuńDziękujemy, również pozdrawiamy ;)
UsuńBardzo fajna zupka, pysznie wygląda :-)
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;)
Usuńale fajny przepis:)
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;)
UsuńSzybka i prosta, super!
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie :)
Dziękujemy ;)
Usuń