wtorek, 28 sierpnia 2018

Gulasz wołowy z ogórkami małosolnymi


Aromatyczny gulasz z dodatkiem ogórków małosolnych.











Składniki

  • 500 g wołowiny z udźca
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 ogórki małosolne
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 łyżka mąki
  • 700 ml bulionu warzywnego
  • mielony cynamon
  • mielona czerwona papryka
  • sól, pieprz

    Przygotowanie


    1. Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone w dużą kostkę mięso, obrane i pokrojone w kostkę ogórki. Chwilę smażymy, oprószamy mąką, dokładnie łączymy i zalewamy gorącym bulionem warzywnym. Dusimy pod przykryciem przez 40 min. Następnie doprawiamy do smaku cynamonem, mieloną papryką, solą i pieprzem.
      Podajemy z ulubionymi dodatkami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz