Aromatyczny gulasz z dodatkiem ogórków małosolnych.
Składniki
- 500 g wołowiny z udźca
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 4 ogórki małosolne
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 1 łyżka mąki
- 700 ml bulionu warzywnego
- mielony cynamon
- mielona czerwona papryka
- sól, pieprz
Przygotowanie
Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy
przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone w dużą kostkę mięso, obrane i
pokrojone w kostkę ogórki. Chwilę smażymy, oprószamy mąką, dokładnie łączymy i
zalewamy gorącym bulionem warzywnym. Dusimy pod przykryciem przez 40 min.
Następnie doprawiamy do smaku cynamonem, mieloną papryką, solą i pieprzem.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
-
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz