środa, 18 lipca 2018

Fusilli z groszkiem w sosie śmietanowo-serowym


Fusilli czyli świderki, choć każdy makaron w tej wersji sprawdzi się. Liczymy na odsłony, bo ponoć nazwa „zagraniczna” budzi większą popularność.









Składniki

  • 400 g makaronu fusilli
  • 250 ml śmietany 30%
  • 200 g mrożonego groszku
  • 200 g serka z ziołami (typu almette)
  • sól, pieprz

    Przygotowanie


    1. Makaron gotujemy al dente. Wodę z makaronu zachowujemy.

      Śmietanę podgrzewamy razem z serem,
      Do sosu dodajemy groszek, chwilę podgrzewamy (około 3 min).
      Do sosu dodajemy makaron, składniki dokładnie łączymy. W razie potrzeby, dodajemy wodę z gotowania makaronu.
      Całość doprawiamy solą i pieprzem.


Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza