wtorek, 22 maja 2018

Surówka z sosem vinegrette


Dressing vinegrette doskonale komponuje się z zielonymi sałatami, podawanymi na zimo. Proporcje są idealnie dobrane, dzięki czemu surówka jest delikatna, orzeźwiająca. Folwark jak zawsze dba o idealny dobór składników. Surówka tak przyrządzona jest doskonałym dodatkiem do dań z grilla.










Składniki

  • 1/2 główki sałaty lodowej
  • 4 papryczki pomarańczowe
  • 1 czerwona papryka
  • 4 dymki
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 2 saszetki dressingu vinegrette od Folwark
  • listki szczawiu wodnego

    Przygotowanie

    1. Sałatę szatkujemy.
      Papryczki w krążki.
      Paprykę czerwoną w paski.
      Pomidorki na ćwiartki, mniejsze na pół.
      Dymki siekamy.
      Całość polewamy sosem vinegrette, dekorujemy listkami szczawiu.



     

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza