wtorek, 22 maja 2018

Rolada z dorsza

Przepis ze starego zeszytu, z którego często korzystamy.










Składniki

  • 1 kg polędwicy z dorsza
  • 3 jajka
  • 1 duża cebula
  • 2 małe bułki
  • sól
  • pieprz
  • cukier do smaku
  • natka pietruszki

    Przygotowanie

    1. Dorsza zmieliłem, dodałem namoczoną i odciDorsza zmieliłem, dodałem namoczoną i 
      Dorsza zmieliłem, dodałem namoczoną i odciśnięte bułki, zrumienioną na smalcu cebulę, jajka, sól, pieprz, cukier, pokrojona natkę pietruszki.
      Masę dobrze wyrobiłem, włożyłem do worka. Gotowałem w szybkowarze 1 godzinę w temperaturze 80 stopni C. Wg starego przepisu masę uformowana powinna być w wałek, zawinięta ciasno w ściereczkę i gotowana 1 godzinę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz