wtorek, 8 maja 2018

Roladki schabowe z mozzarellą i pieczarkami


Soczyste roladki wieprzowe, połączone z mozzarellą i aromatycznymi pieczarkami. Otulone w mąkę z zielonego grochu i chrupiącą panierkę. Kilka chwil i gotowe.








Składniki

  • 4 szt kotletów schabowych (po 150 g)
  • kilka łyżek mąki z zielonego grochu
  • starta wędzona mozzarella
  • kilka pieczarek
  • 1 jajko
  • kilka łyżek mleka
  • bułka tarta
  • smalec wieprzowy do smażenia
  • sól, pieprz

    Przygotowanie

    1. S
      Mięso cienko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące.
      Na każdym kotlecie umieszczamy mozzarellę i plasterki pieczarek. Zawijamy.
      Najpierw obtaczamy w rozkłóconym z mlekiem, solą i pieprzem, jajku, następnie w bułce tartej. Smażymy krótko, jednak intensywnie na rozgrzanym smalcu.
      Podajemy z ulubionymi dodatkami.

2 komentarze: