środa, 9 maja 2018

Żółte curry z kurczakiem i ciecierzycą


Jak zauważyliście, ostatnie nasze dania robimy ekspresowo. Na wiosnę zawsze dużo, a czasu mało. Staramy się nie jeść gotowych dań, choć czasami korzystamy z naszych zapasów. Dzisiaj proponujemy Wam obiad w 15 min. Sycący i bardzo aromatyczny.









Składniki

  • 500 g filetów z kurczaka
  • 1 papryka zielona
  • 200 g szparagów zielonych
  • 1 puszka ciecierzycy konserwowej
  • 1 mała puszka owoców koktajlowych
  • 3 łyżki oleju sezamowego
  • 50 g żółtej pasty curry
  • 50 ml wrzątku

    Przygotowanie

    1. M
      Filety kroimy w dużą kostkę.
      Paprykę w paski.
      Szparagi na większe kawałki.
      Ciecierzycę osączamy z zalewy.
      Na rozgrzanej oleju, na dość mocnym ogniu, smażymy filety, dodajemy warzywa, cieciorkę, lekko zrumieniamy, dodajemy pastę curry, owoce wraz z zalewą oraz wrzątek. Dusimy przez 5 min.
      Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz