Makarony wdzięczny temat od zawsze. Jak przygotować danie w
ciągu kilkunastu minut? Wbijajcie ;)
Składniki
- 500 g makaronu spaghetti
- 2 łyżki smalcu z mięsiwem
- 1/2 pęczku natki pietruszki
- świeżo mielony czarny pieprz
Przygotowanie
M
Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy, ale nie do końca, gdyż
w tej samej chwili robimy to…
W dużym rondlu rozpuszczamy smalec razem z mięsiwem, lekko
podsmażamy (na chrupiące mięsiwo), dodajemy makaron…makaron najlepiej jakby nie
był do końca odsączony z wody.
Całość mieszamy tak, by makaron nabrał smaku. Doprawiamy
dużą ilością świeżo mielonego pieprzu.
Podajemy z posiekaną natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz