poniedziałek, 12 marca 2018

Zupa pomidorowa z mlekiem kokosowym


Pyszne połączenie pomidorów z delikatnym smakiem mleka kokosowego.







Składniki


  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 kawałek selera korzeniowego
  • por biała część
  • 2 łyżki oleju
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 1,2 l rosołu drobiowego
  • 1 szklanka mleka kokosowego
  • 100 g ryżu jaśminowego
  • cynamon mielony
  • sól, pieprz

    Przygotowanie

    1. Warzywa kroimy tak,  jak lubimy. Podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy pomidory wraz z zalewą, dusimy kilka minut i zalewamy gorącym rosołem, wlewamy mleko kokosowe. Gotujemy 15 min, po czym dodajemy ryż, gotujemy do jego miękkości. Zupę doprawiamy cynamonem, solą i pieprzem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz