Ziemniaki umyłem, ugotowałem w mundurkach, odcedziłem, przestudziłem. Obrałem, pokroiłem
Ziemniaki umyłem, ugotowałem w mundurkach, odcedziłem, przestudziłem. Obrałem, pokroiłem w plasterki.
Groszek cukrowy blanszowałem 5 minut w osolonym wrzątku, osączyłem.
Pomidorki umyłem, pokroiłem w ćwiartki. Szalotki obrałem, posiekałem. Rozgrzałem 2 łyżki oliwy, zeszkliłem szalotki, dodałem ziemniaki, rozmaryn, doprawiłem sola i pieprzem. Smażyłem, aż ziemniaki się zrumieniły, połączyłem z groszkiem, na koniec dodałem pokrojone pomidorki.![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQ8fpdHfSQ7UddHExeCYpqCvLcnG53b80iyrbS_9Cz1X_mkm2g9KTQWmcC5usvnCTxyKZUI8HobCFQN3pxU7HJkm6MHy8k0VWg5T0fPB5tTHkiMIE6bmWh58TtqRcV7LdQt9UpYkrRonSF/s400/DSC_1330.jpg)
a groszek pewnie mrożony o tej porze :(
OdpowiedzUsuńMożna już kupić świeży w Lidlu i Kauflandzie.
Usuń