Pyszny paprykarz w nie więcej niż 30 min? Dlaczego nie.
Składniki
- 2 puszki śledzi w pomidorach
- 100 g kaszy bulgur
- 3 młode marchewki
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 50 ml białego wina wytrawnego
- mielona słodka papryka
- mielona ostra papryka
- sól, pieprz
Przygotowanie
Kaszę gotujemy na sypko, przekładamy na sitko, przelewamy
zimną wodą i osączamy.
Marchewki obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach,
podsmażamy na rozgrzanym oleju i dusimy przez chwilę w winie. Płyn
odparowujemy.
Śledzie razem z sosem przekładamy do miski, rozgniatamy
widelcem, dodajemy kaszę i marchew, mieszamy.
Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i paprykami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz