Nasze oczy przykuł nietypowy dla nas przepis, bo wcześniej
nie znaliśmy tego tureckiego połączenia. Musakkę jedliśmy w Grecji, więc
zdziwiliśmy się ogromnie, że istnieje jeszcze inna wersja tego dania. Kolejny
raz zdziwiliśmy się próbując tego dania. Przepyszne połączenie, do tego bardzo
łatwe i szybkie w przygotowaniu.
Składniki
- 1 kalafior średniej wielkości
- 250 mięsa wieprzowo-wołowego
- 3 cebule
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 500 ml zimnej wody
- sól, pieprz
Przygotowanie
A dlaczego Twój kalafior taki jasny jak polany sosem pomidorowym?
OdpowiedzUsuńCały kalafior zanurzony był w wodzie. Do zdjęcia wybraliśmy te z mniejszą ilością sosu. Do wizualizacji ;)
OdpowiedzUsuńChyba się skuszę, danie wygląda i brzmi prze smacznie :)
OdpowiedzUsuńGorąco polecamy ;)
Usuń