piątek, 30 marca 2018

Łazanki z parówkami sojowymi


Młoda kapusta już pojawiła się w naszym warzywniaku. Od razu pomyśleliśmy o łazankach z koperkiem, ten zapach! I oczywiście niedawno odkryte parówki sojowe, które idealnie wpisują się do tego dania.









Składniki

  • 250 makaronu typu łazanki
  • 1 cebula
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 1/2 małej główki młodej kapusty
  • 200 g parówek sojowych
  • koperek
  • sól, pieprz

    Przygotowanie

    1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

      Cebulę siekamy, podsmażamy na oleju, dodajemy poszatkowaną kapustę, pokrojone parówki, zalewamy wrzątkiem (200 ml) i dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Dodajemy makaron, koperek i dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.


Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza