piątek, 30 marca 2018

Spaghetti z oliwkami i rukolą

Makaron nie musi pływać w sosie. Dodając oliwę i przyprawy uzyskamy inny wymiar.









Składniki

  • 400 g makaronu spaghetti
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki otartej skórki z cytryny
  • 1/4 szklanki czarnych oliwek
  • 1/4 szklanki soku z cytryny
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 2 czerwone papryczki chilli
  • pęczek rukoli
  • pół szkalnki startego parmezanu
  • sól
  • pieprz

    Przygotowanie

    1. Makaron ugotowałem al. dente w osolonej wodzie. Odcedziłem. Na rozgrzanej oliwie krótko Makaron 

      Makaron ugotowałem al. dente w osolonej wodzie. Odcedziłem. Na rozgrzanej oliwie krótko podsmażyłem czosnek i oliwki. Dodałem posiekane chilli, skórkę oraz sok z cytryny. Smażyłem 1 minutę.
      Rukolę umyłem, obciąłem ogonki. Makaron wymieszałem z sosem, rukolą i startym parmezanem. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz