czwartek, 29 marca 2018

Paszteciki drobiowe na andrucie


W tym tygodniu też tak macie? No jakaś tragedia ze wstawaniem i wyrobieniem się do pracy na 14tą! No i co? Pierogi miały być, wyszły paszteciki ;)










Składniki

  • 500 g żołądków drobiowych
  • 500 g batatów
  • 1 duża marchew
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • andruty
  • estragon
  • sól, pieprz
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia 

    Przygotowanie

    1. Żołądki drobiowe oczyszczamy, kroimy w kostkę i gotujemy z osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Tak gotujemy przez 30 min, następnie dodajemy pokrojone w kostkę bataty, marchew. Gotujemy do miękkości warzyw, płyn redukujemy.
      Całość przepuszczamy przez maszynkę o najmniejszych oczkach. Do smaku doprawiamy estragonem, solą oraz pieprzem.
      Andruty lekko zwilżamy zimną wodą, nakładamy farsz pozostawiając 2 cm bez od jednego boku (dłuższego). Następnie zwijamy w roladki, obtaczamy w rozbełtanym jajku, następnie w bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz