W ubiegłym roku bór obfitował w grzyby. Targaliśmy „tonami”,
bo lubimy bujać się po lesie. Większość i tak rozdaliśmy, bo ileż można…ale
samo zbieranie jest niesamowite. Lubimy też dziczyznę, więc postanowiliśmy
spleść wszystko w jedno.
Składniki
- 500 g kapusty kiszonej
- 500 g kapusty słodkiej
- 500 g udźca z sarny
- 300 g mrożonych prawdziwków
- 500 ml zimnej wody (w razie potrzeby uzupełniamy)
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- natka pietruszki
- sól, pieprz
- Przyprawy:
- 1 cm kory cynamonu
- 2 ziarna ziela angielskiego
- 2 liście laurowe
- 1 łyżeczka kminku
- 1 łyżeczka suszonego lubczyku
- 1 łyżeczka mielonej papryki
- 1 gwiazdka anyżu
Przygotowanie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz