Grzyby namoczyłem kilka godzin wcześniej. Odcedziłem,
dodałem do pietruszki, marchwi, selera i pora. Zalałem wodą, dodałem ziele
angielskie, pieprz ziarnisty, liść laurowy. Doprowadziłem do wrzenia, gotowałem
do miękkości, odcedziłem. Warzywa i przyprawy zachowałem. Do wywaru z warzyw
dodałem pokrojone w kostkę ziemniaki, gotowałem do ich miękkości, odcedziłem.
Usunąłem przyprawy.
Grzyby i warzywa drobno posiekałem. Wrzuciłem do wywaru. Z masła, drobno posiekanej cebuli i
mąki zrobiłem zasmażkę, dodałem do zupy, zagotowałem, doprawiłem do smaku solą,
pieprzem i lubczykiem. Podałem z chlebowymi grzankami.
grzankami.przyprawy.
dodałem pokrojone w kostkę ziemniaki, gotowałem do ich miękkości, odcedziłem. Usunąłem przyprawy.
.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz