Kolejny raz postanowiliśmy urozmaicić nasze menu. Proste i
szybkie danie, a jakie smaczne! Koniecznie musicie skosztować.
Składniki
- 2 puszki ciecierzycy
- 200 g boczku wędzonego
- 2 pętka kiełbasy śląskiej
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 500 ml passaty pomidorowej
- 1 szklanka bulionu warzywnego
- pieprz cayenne
- majeranek
- sól, pieprz
Przygotowanie
Boczek kroimy w kostkę, kiełbasę w półplasterki i razem z
posiekaną cebulą, przysmażamy w garnku.
Dodajemy posiekany czosnek, smażymy przez chwilę, dodajemy
passatę i szklankę bulionu, dusimy pod przykryciem przez 5 min.
Następnie dodajemy ciecierzycę, dusimy przez chwilkę, do
smaku doprawiamy cukrem, pieprzem cayenne, solą, pieprzem, majerankiem.
Podajemy z pieczywem.
świetny przepis, koniecznie muszę wypróbować ;)
OdpowiedzUsuńOstatnio zrobiłem danie drugi raz i wyszła jeszcze lepsza jak za pierwszym. Od siebie dodałem jeszcze 2 łyżki suszonych pomidorów, trochę suszonej bazylii a passate zamieniłem na przecier pomidorowy Podravka.
OdpowiedzUsuńPolecam danie.